Diplom tildelt

Nyheter fra Mynewsdesk.com TAG: Transport

 • ​Ny lov for «løsarbeidere»?

  «Løsarbeidersamfunnet» er i fri utfoldelse i deler av drosjemarkedet etter frislippet. Et utvalg legger nå fram en utredning om hvordan inntekt og rettigheter skal sikres innenfor «nye forretningsmodeller». Det kan bety en ansvarliggjøring av «plattformselskaper» som Uber og Bolt, men også taxisentraler der løyvehaverne ikke har eierskap eller innflytelse på vilkårene.
  21.06.2021 13:17
 • Håp om betydelig bedring

  Det lysner litt for næringen nå. Pandemien er på retur i det meste av landet, utelivet åpnes igjen, og taximarkedet beveger seg sakte mot gamle høyder. Samtidig er utsiktene til regjeringsskifte fra i høst gode. Da kan vi få politikere som er villig til å snakke med oss med respekt og kunnskap, og vi kan få et lovverk som kan stå seg over tid. Det kan dagens ikke.
  11.06.2021 13:34
 • ​Et politisk røvertokt mot drosjenæringen

  Ingen må være i tvil om hvorfor frislippet av drosjeløyver kom. Illustrasjonen her har vi brukt før, men den må huskes når det nå går mot et nytt stortingsvalg, og vi skal oppsummere perioden som er gått. En reell analyse av situasjonen og behov for regelendringer i Norge var uinteressant å gå ordentlig inn i, fordi premissene var lagt av hensyn til «de nye aktørene og forretningsmodellene»
  09.06.2021 12:57
 • ​Fritt marked totalt uten kontroller

  Flere titalls biler går som taxi i Oslo og Viken uten å være registrert som det. Dermed sniker de seg unna taxiforsikring, årlig EU-kontroll og andre utgifter. Mange unndrar seg også taksameter. Ingen etater kontrollerer. - Det er åpenbart at ingen har et overordnet ansvar, ingen har forberedt seg til frislippet. Hareides forsikringer om kontroll og like vilkår, er bare tomme ord, sier NTs leder.
  07.06.2021 16:24